Kalini jams nak kongsikan resepi brownies koko yang chewy dan kaya dengan rasa koko.
Resepi ni diolah dari prettysimplesweet.com jangan lupa mencuba.
Apa yang diperlukan adalah:
140 gram mentega
250 gram gula kastor
75 gram serbuk koko
¼ sudu kecil garam
½ sudu kecil esen vanila
2 biji telur
62 gram tepung gandum
75 gram kacang walnut
Langkap penyediaan:
1. Panaskan oven 160C dan lapik kertas pembakar pada loyang 8 inci.
2. Cairkan mentega. Satukan serbuk koko, gula, garam ke dalam mentega yang dicairkan. Gaul hingga sebati.
3. Biarkan seketika hingga suam.
4. Masukkan esen vanila. Gaul sekata. Kemudian masukkan telur sebiji demi sebiji dan gaul hingga likat dan berkilat.
5. Masukkan tepung gandum gaul sebati kemudian masukan kacang walnut.
6. Tuang ke dalam loyang dan bakar lebih kurang 25-30 minit.
7. Biarkan sejuk seketika sebelum di potong dan dihidang. Siap.
.................................................................................................................................................
Jangan lupa Jam’s Dessert adalah jawapan kepada penggemar Brownies dan Congo Bars. Dengan menggunakan 100% “Premium Chocolate” menjadikan Brownies dan Congo Bar, Jam’s Dessert sangat luar biasa kelazatan rasanya, kelembutan dan extra moist.
jom hubungi kami untuk tahu lebih lanjut:
klik link untuk terus whatsapp.
012 - 349 2079 http://jamsdessert.wasap.my
017 - 548 9523 jamsdessertkl.wasap.my
follow Instagram dan facebook Jam's Dessert untuk mengikuti perkembangan kami.
klik untuk terus ke page dan instagram Jam's Dessert.