Hi. Macamana resepi sebelum ni. Dah cuba buat? Resepi yang saya kongsi kalini dari thebakermama.com masih lagi menggunakan 5 bahan.
Kalini tanpa tepung. Jadi jangan risau, kalau takde tepung dekat rumah. Masih boleh buat brownies versi lain. Makan dengan aiskrim vanilla sedap betol.
Ok jom tengok resepi ni.
Apa yang diperlukan adalah:
Mentega ½ cawan
Coklat cip 1 cawan
Gula kastor ½ cawan
Telur gred a 3 biji
Serbuk koko ¼ cawan
Langkah penyediaan:
1. Panaskan oven 180°c. Dan lapik kertas pembakar pada loyang 8 x 8 inci.
2. Cairkan mentega dan coklat cip dengan kaedah double boiler atau microwave ( lebih kurang 2 minit).
3. Kacau dan tunggu sejuk seketika, masukkan gula kastor dan telur gaul sebati.
4. Masukkan serbuk koko dan adun sebati.
5. Tuang dalam loyang dan bakar antara 25-30 minit.
6. Keluarkan dari oven. Biarkan hingga sejuk. Potong dan hidang.
.................................................................................................................................................
Jangan lupa Jam’s Dessert adalah jawapan kepada penggemar Brownies dan Congo Bars. Dengan menggunakan 100% “Premium Chocolate” menjadikan Brownies dan Congo Bar, Jam’s Dessert sangat luar biasa kelazatan rasanya, kelembutan dan extra moist.
jom hubungi kami untuk tahu lebih lanjut:
klik link untuk terus whatsapp.
012 - 349 2079 http://jamsdessert.wasap.my
017 - 548 9523 jamsdessertkl.wasap.my
follow Instagram dan facebook Jam's Dessert untuk mengikuti perkembangan kami.
klik untuk terus ke page dan instagram Jam's Dessert.