Dalam memilih yang terbaik, ada banyak resepi dari pembuat Brownies menjadi rujukan. Resepi kali ini daripada Adam dan Joanne yang aktif dalam berkongsi banyak lagi resepi lain di youtube.
Penggunaan bahan yang berbeza menghasilkan brownies yang berbeza dari segi tekstur dan rasa. Keunikan brownies dari resepi ini perlu cuba sendiri. Jom, lets bake with us.
Apa yang diperlukan adalah:
Mentega 145 gram.
Gula kastor 250 gram.
Serbuk koko 80 gram.
Garam 1/4 sudu kecil.
Esen vanila 1 sudu kecil.
Telur 2 biji.
Tepung serbaguna 65 gram.
Cara penyediaan:
1. Tetapkan suhu oven kepada 170°C, lapikkan kertas pembakar pada loyang 8 inci.
2. Satukan mentega, serbuk koko, gula kastor dan garam. panaskan menggunakan kaedah 'double boiler' sehingga sebati.
3. Alihkan dan biarkan sejuk seketika lebih kurang 3 minit.
4. Masukkan esen vanila dan telur, gaul hingga sebati.
5. Masukkan tepung serbaguna, gaul hingga sebati.
6. Bakar antara 30 hingga 35 minit.
7. Keluarkan brownies, biarkan betul-betul sejuk sebelum memotongnya kepada beberapa bahagian sama besar. Sedia untuk dihidang.
untuk nak lebih faham, boleh terus tonton video adam dan joanne.
Jangan lupa Jam’s Dessert adalah jawapan kepada penggemar Brownies dan Congo Bars. Dengan menggunakan 100% “Premium Chocolate” menjadikan Brownies dan Congo Bar, Jam’s Dessert sangat luar biasa kelazatan rasanya, kelembutan dan extra moist.
jom hubungi kami untuk tahu lebih lanjut:
klik link untuk terus whatsapp.
012 - 349 2079 http://jamsdessert.wasap.my
017 - 548 9523 jamsdessertkl.wasap.my
follow Instagram dan facebook Jam's Dessert untuk mengikuti perkembangan kami.
klik untuk terus ke page dan instagram Jam's Dessert.